U bent hier

Verduurzamen; hoe werkt dit in de praktijk?

7 september, 2021

Wilt u aan de slag met het verduurzamen van uw praktijk(voering)? In het nieuwe e-boek ‘De groene huisartsenpraktijk’ leest u welke maatregelen u vandaag al kunt nemen om uw energieverbruik, CO2 uitstoot, waterverbruik en watervervuiling te reduceren. U leest in het e-boek over de ervaringen van vier huisartsen die hun praktijk hebben verduurzaamd en u krijgt handvatten om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid in uw praktijk.

Handvatten en praktische tips

“We krijgen bij LHV Bouwadvies steeds vaker de vraag: hoe verduurzaam ik de huisartsenpraktijk? Hoe pak ik dit aan en waar begin ik? Dit e-boek biedt u handvatten, tips en uitleg op het gebied van verduurzaming van gebouw, inrichting, praktijkvoering en consultvoering.” aldus Sebastiaan Prause, coördinator LHV-Bouwadvies.

In het overzicht met quick wins kunt u lezen welke maatregelen weinig tijd en geld kosten maar veel opleveren. “Begin met kleine stappen want ook die zetten zoden aan de dijk. Je kunt bijvoorbeeld bij de keuze van een inhalator rekening houden met milieuschade en voor een milieuvriendelijke poederinhalator kiezen’, vertelt Iris Wichers, huisarts en senior wetenschappelijk medewerker bij het NHG.

Verduurzamen tijdens LHV Huisartsendag

Op de LHV Huisartsendag op 2 oktober worden tijdens de sessie ‘Het verduurzamen van uw huisartsenpraktijk’ ervaringen gedeeld over hoe u morgen al aan de slag kunt gaan in de praktijk.

Over het e-boek

Het e-boek is geschreven door NHG, LHV Bouwadvies en Stimular. In 2018 hebben de LHV en het NHG de Green Deal 2.0 ondertekend met als doel huisartsen te ondersteunen, die hun praktijk(voering) willen gaan verduurzamen. Dit e-boek komt voort uit deze ondertekening en biedt u handvatten om aan de slag te gaan met verduurzaming. Bij de ontwikkeling van het e-boek is een groep huisartsen betrokken. Op een aantal momenten hebben we hen gevraagd om feedback op de inhoud, vorm en praktische toepasbaarheid van het e-boek.  

Lees meer over de quick wins, de interviews en andere maatregelen die u kunt treffen door het boek hier te downloaden.